26 januari 2018

Uppgifter: Andreas Granqvist klar för HIF

Andreas Granqvist.

Lyssna: Richard Henriksson: Legat och puttrat

Landslagskaptenen Andreas Granqvist lämnar Ryssland och Krasnodar efter VM i sommar och flyttar hem till Helsingborg. Det skriver Helsingborgs Dagblad.

Samtidigt har HIF kallat till presskonferens på söndag för att presentera "en av de största nyheterna i modern tid, dels för föreningen men även för svensk fotboll".

– Det har ju spekulerats i det en längre tid, och Andreas Granqvist har ju också öppnat upp väldigt mycket och sagt att det kan vara läge att flytta hem och tillbaka till Helsingborgs IF, så på det viset är det ju ingen överraskning, utan det har ju legat och puttrat väldigt länge, säger Radiosportens expert Richard Henriksson.

Den 32-årige mittbacken fick Guldbollen förra året, bland annat för sin hyllade insats när Sverige slog ut Italien i playoff till VM. Frågan är hur det blir med landslagsspel framöver.

– Det ska bli väldigt intressant att höra på den här presskonferensen, som vi kan räkna med att Andreas Granqvist kommer att vara del av på söndag. En av de första frågorna kommer ju säkert vara hur det blir med fortsatt landslagsspel, säger Richard Henriksson.

Granqvist lämnade Helsingborg 2007 och var året efter tillbaka på ett kortare lån från Wigan. Han har spelat i Krasnodar sedan 2013.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com