10 januari 2018

Helsingborgsstudie visar att flyttkedjor fungerar

Angelika Johansson, lycklig lägenhetsinnehavare.

Lyssna: "När jag fick kontraktet hörde jag änglakören sjunga"

Även om man pratat mycket om de flyttkedjor som nyproduktionen gett upphov till har det funnits få studier på området. Men nu har Helsingborgshem gjort en som tydligt visar på stor effekt.

Det är flera olika nybyggda områden som studerats: Ringstorpshöjden, Slottshöjden, Fredriksdal och Elineberg. Och de som flyttat in där har lämnat cirka 300 hyreslägenheter, drygt hundra villor och lika många bostadsrätter.

– Det har gjort att vi fått lediga lägenheter runt om i hela stan och både de nybyggda lägenheterna och de lämnade har gjort det lättare för nya Helsingborgare och ungdomar att ta sig in på bostadsmarknaden, säger Sinna Broberg som är marknadsanalytiker på Helsingborgshem.

Man har också kunnat se att olika byggprojekt tilltalar olika grupper.

– Några projekt tilltalar de som bor i villa medan andra tilltalar dem som flyttar in till Helsingborg, säger Sinna Broberg.

En av dem som fått lägenhet tack vare nyproduktionen är Angelika Johansson som flyttat in i sin första egna lägenhet,en nybyggd tvåa.

--Det var helt fantastiskt att få nyckeln, livet kändes komplett och jag tyckte att jag nått en milstolpe i livet.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com