28 januari 2018

Granqvist: Vill avsluta karriären i Helsingborg

Glad att vara tillbaka: Andreas Granqvist.

Nu är det helt klart. Landslagskaptenen Andreas Granqvist kommer hem till Helsingborg igen. Efter VM-slutspelet är han tillbaka i HIF - först som spelare och sedan som sportchef.

Han har tecknat ett 3,5-års spelaravtal plus tre år som sportchef efter spelarkarriären. Och det beror inte minst på familjesituationen. I sommar blir Granqvist pappa för andra gången.

– Vi har varit utomlands ganska länge. Vi känner oss nöjda och vill flytta hem, säger han till TT.

Andreas Granqvist kom till HIF som 15-åring från moderklubben Påarps GIF, och fick sitt stora genombrott som 18-åring. När han kommer hem i sommar kommer han att ha spelat tolv år i de högsta ligorna i England.

Han har också blivit kapten för landslaget - och efter storspelet i de avgörande playoff-matcherna till VM mot Italien nyligen fick han ta emot Guldbollen.

De senaste åren har han spelat i ryska toppklubben Krasnodar, som gärna hade haft den svenska försvarsjätten kvar i laget.

– Det spelade ingen roll vad de kom med. Jag flyttar inte hem för pengarna, sa han under söndagseftermiddagens presskonferens.

Om han ska fortsätta i landslaget också när han spelar i svenska superettan är ännu inte bestämt - det beslutas efter VM-slutspelet.

– Jag har alltid sagt att jag vill avsluta karriären hemma i Helsingborg. Nu finns det bara ett mål: vi ska tillbaka till allsvenskan, där HIF hör hemma, säger nyförvärvet till HIF:s hemsida.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com