4 januari 2018

Benjamins hund försvann på nyårsafton

Hunden Bosse med ägarna Benjamin och Hanna Ström.

Lyssna: Benjamin Ström: "Det är tungt"

Många av oss har lagt nyårsfirandet bakom sig, men för flera hundägare har raketfirandet fått ödesdigra konsekvenser. Benjamins valp Bosse försvann i skräck för smällandet, och ännu har han inte hittats.

Benjamin och Hanna Ström var och hälsade på vänner i Hanaskog i Kristianstadstrakten med sin hund Bosse. Innan tolvslaget var de ute med sin hund, som inte verkade rädd för fyrverkerierna. Men när klockan slog tolv och de gick ut med sin kopplade valp blev det annorlunda.

– På tolvslaget smällde det väldigt plötsligt på andra sidan gatan. Då fick han flippen och drog. Vi kunde inte hålla honom, han bara stack, säger Benjamin. 

Bygden har slutit upp kring familjen i sökandet efter Bosse, även människor som de aldrig träffat. De senaste dagarna har de löst av varandra i sökandet efter Bosse. 

– Det är så mycket folk som hjälper, och så otroligt mycket engagemang. Vi är så otroligt, otroligt tacksamma för hela bygden med omnejd, folk från Helsingborg och Lund och allt som kommer, säger Benjamin.

Letar med systerns hund

Bosse är fyra och en halv månad gammal, och hade vit päls när han försvann. Familjen har kontaktat polisen och även lagt ut en annons på Blocket där de ber människor att höra av sig om de ser hunden på säljsajten, och hunden är också chippad.

I dag fortsätter familjen letandet.

– Vi har fått ner min syster och hennes hund. De är jättebra kompisar, och de känner igen lukter och verkligen trivs tillsammans. Det är förhoppningen nu, vi går runt med honom där vi har haft lite aningar om var han kan vara, säger Benjamin Ström. 

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com