6 december 2017

Politiker drömmer om skånsk pendling till Hamburg

Hamnen vid Fischmarkt i Hamburg.

Lyssna: Henrik Fritzon: Vi behöver bättre kollektivtrafik

I framtiden kan skåningar börja veckopendla till nordtyska storstaden Hamburg. I alla fall om visionerna i det nya samarbetsavtalet mellan Hamburgregionen och Greater Copenhagen blir verklighet.

– Vi ska fördjupa vårt samarbete. Framförallt handlar det om att knyta ihop våra transportlänkar, säger regionrådet Henrik Fritzon (S), just nu ordförande i Greater Copenhagen & Skåne Committee och som ska skriva under avtalet idag.

– Vi ligger nära varandra, men behöver bättre kollektivtrafik så vi kan bredda arbetsmarknaden. Om lite över tio år är Fehmarn bält-förbindelsen klar och då kan det till och med bli aktuellt att dagpendla mellan Danmark och Tyskland.

Henrik Fritzon säger också att politikerna i Hamburg nu lovat stödja förslagen till nya Öresundsförbindelser - alltså en fast förbindelse mellan Helsingborg och Helsingör och också en metrolinje mellan Malmö och Köpenhamn.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com