28 november 2017

Slukhålet påverkar trafiken i veckor

Lyssna: NSVA: "Det är en spillvattenkammare som gått sönder"

Ett större slukhål har gett vattenbolaget NSVA mycket att göra i ett gathörn i centrala Helsingborg.

Sedan í fredags har trafiken varit avstängd i korsningen Johan Banérs gata och Pålsjögatan i Helsingborg. Det var då vid lunchtid 24 november som en bil fastnade med hjulet i ett mindre hål som uppstått i gatan. När det regionala vattenbolaget NSVA undersökte hålet upptäcktes att en stor spillvattenkammare brustit i marken några meter under asfalten där 30 kubikmeter massa hunnit läcka ut i ledningsnätet. Sedan dess har man öppnat upp ett hål i asfalten som är ungefär 10 meter brett och 8 meter långt. Nu pågår arbetet med att spola rören rena och laga den defekta vattenkammaren.

- Det är en mycket ovanlig händelse med ett slukhål av den här storleken.

En ny spillvattenkammare eller annan lösning är på gång. Och Andreas Lagerblad vill lugna närboende. Det finns ingen risker för dricksvattnet eller att hålet ska bli större.

- Det har vi säkrat upp. Däremot kommer vi att behöva arbeta med reparationsarbetet i ett antal veckor framöver, så det kommer att påverka trafiken i området, säger han.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com