20 november 2017

Skånetrafiken satsar på elbussar i flera städer

Elbussar är framtiden, menar Skånetrafiken.

Lyssna: "Inte bara bättre för miljön, det blir också bullerfritt"

I Ängelholm och Landskrona är elbussarna redan igång. Inom kort rullar de också i Malmö.

När Skånetrafiken redovisade sin budget för 2018 presenterades ett flertal kommande satsningar i Skånes kollektivtrafik. Ett av de stora framtidsprojekten är eldriven busstrafik.

– Det är framtiden. Vi har provat eldrift i full skala i Ängelholm, i Landskrona inför vi det fullt ut. I Malmö tar vi första steget nästa år, säger Linus Eriksson, trafikdirektör på Skånetrafiken. 

Och det är inte bara av miljömässiga skäl som elbussar är bra, menar Linus Eriksson. 

– Det blir också bullerfritt, det öppnar upp helt andra möjligheter att bygga ut kollektivtrafiken, säger han. 

På presskonferensen meddelade Skånetrafiken också att Öresundstågen kommer rustas upp med början nästa år. Från 2020 kommer dessutom dubbeldäckade tåg sättas in mellan Helsingborg och Köpenhamn. 

Ett vanligt klagomål till Skånetrafiken är att resenärer inte fått tillräcklig information om förseningar. Där finns utrymme för förbättringar. 

– Det är nog den vanligaste frågan vi får. Därför gör vi satsningar, vår förhoppningar är att mot slutet av nästa år kunna pusha ut riktad information, säger Linus Eriksson. 

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com