14 november 2017

Granqvists rektor: Han var en ledare på planen

Landslagskaptenen Andreas Granqvist.

Lyssna: ”Han ville styra och ställa”

På gymnasieskolan i Helsingborg som spottar ut landslagsspelare på löpande band pratas det i korridorerna i dag. På allas läppar: Andreas Granqvist.

Den som spillde allra mest tårar av glädje vid slutsignalen i det svenska laget var kanske lagkaptenen Andreas Granqvist. 32-åringen från Påarp utanför Helsingborg har nått dit han drömt om.

– Jag ville det här så mycket, få avsluta med ett VM, säger han till Radiosporten efter matchen.

"Motade allt. Räddade matchen", skriver italienska La Gazzetta dello Sport och jämför honom med Sergio Ramos. Även andra italienska och franska tidningar hyllar mittbacken som bland annat räddade en boll på mållinjen.

På gymnasiet Filbornaskolan i Helsingborg gläds man lite extra i dag. För 12-14 år sedan gick Andreas Granqvist och Caroline Seger i samma klass på skolan.

– Caroline var tidigt väldigt duktig. Men Andreas var inte den man pratade om i början på gymnasiet, säger Lennart Eklund som ansvarar för idrottsprogrammet och som var rektor på skolan under "Granens" tid.

Såg man hans lagkaptensegenskaper redan då?

– Ja, på fotbollsplanen. Han ville styra och ställa och pusha. Han var ju inte den som vek ner sig precis.

Det räcker förresten inte med Granqvist och Seger. På den Wall of Fame som hänger på skolan radas elever som blivit landslagsnamn upp; Emil Krafth, Henrik Larsson, Erik Edman och Christoffer Andersson har alla varit elever på skolan innan landslagsäventyren.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com