23 oktober 2017

Missat kval - men HIF lovar ännu hårdare jobb 2018

HIF:s klubbdirektör Mats-Ola Schulze.

Lyssna: "Vi ska definitivt tillbaka"

Det blir minst ett år till i fotbollens superetta för Helsingborgs IF - det står klart efter helgen. Nu lovar HIF:s klubbdirektör ännu hårdare jobb 2018.

Medan Trelleborgs FF:s dröm om allsvenskt spel nästa år i högsta grad lever är Helsingborg, svenska mästare så sent som 2011, utan chans att gå upp. Publiksnittet på runt 7 000 åskådare per match är toppklassigt, men på plan har det inte stämt tillräckligt bra.

Något som många supportrar till det klassiska storlaget förstås har svårt att acceptera, men som inte kommer som en ren överraskning för klubbdirektören Mats-Ola Schulze.

– Många av oss Helsingborgare sa att detta kommer att ta några år. Vi gjorde en rätt hyfsad vår, tog mycket poäng då. Men fick inte till det riktigt under sommaren och hösten.

Målsättningen att ta sig tillbaka till allsvenskan tummar han dock inte på.

– Vi ska definitivt tillbaka. Vi arbetar stenhårt varje dag för att ta den här klubben tillbaka dit den hör hemma - och det är allsvenskan, förklarar Mats-Ola Schulze.

Viktigt är att HIF när klubben går upp är tillräckligt förberedd för att etablera sig igen i svensk elitfotboll, framhåller han.

– Vi kommer att jobba järnet de sista veckorna för att få en fin avslutning. Sen är det bara att jobba ännu hårdare nästa år.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com