19 oktober 2017

Justitieministern på plats i Helsingborg efter sprängningen

Justitieminister Morgan Johansson (S) i Helsingborg.

Lyssna: Justitieministern: "En gärningsman som inte bryr sig om vilka skador han orsakar"

Under torsdagseftermiddagen var justitieminister Morgan Johansson på besök på polishuset i Helsingborg.

– Det är en mycket allvarlig händelse, av allt att döma en väldigt kraftig explosion med mycket sprängmedel. Det var en försyn att ingen blev skadad, det fanns ju människor på plats i huset, säger justitieminister Morgan Johansson (S).             

Han ville se med andra ögon vad som hänt och tala med polisen om vad regeringen och riksdagen kan göra. Här handlar det om grov allmänfarlig skadegörelse som kan ge livstid. Han vill också höja straffet för hantering av sprängmedel utan tillstånd, här blir det möjligt med häktning i väntan på rättegång. Förslaget lades för fjorton dagar sedan och väntas träda i kraft vid årsskiftet.

 

– Det här är uppenbarligen en gärningsman som inte bryr sig om vilka skador han orsakar, varken materiellt eller mänskligt, så det är en person som man verkligen behöver ta hand om, säger Morgan Johansson.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com