5 juli 2017

Samtliga tolv som stormat planen på Olympia dömda

Planstormningen efter kvalmissen i november förra året.

Helsingborgs Tingsrätt meddelade i dag domen mot de 12 personer som stått åtalade för att tidigare i november förra året ha stormat planen på Olympia i Helsingborg.

Samtliga av de tolv åtalade döms för brott mot ordningslagen och ofredande. Straffet blev dagsböter för elva av det åtalade och skyddstillsyn för en av dem. Två av männen frias även helt från försök till misshandel.

Fyra av personerna döms också för ofredande mot en HIF-spelare.

– Tingsrätten anser inte att det finns någon tvekan om att det är rätt personer som pekats ut, säger lagmannen Ylva Norling Jönsson.

Detta har hänt:
Den 20 november 2016 spelades en kvalmatch till Allsvenskan mellan HIF och Halmstads BK på Olympia i Helsingborg. Under matchen maskerade sig flera personer på olika sätt i skydd av en skånsk flagga som vecklades ut över en del av ståplatsläktaren.  

HIF förlorade matchen vilket fick till följd att laget åkte ur Allsvenskan. Efter slutsignalen gick flera personer, en del maskerade och en del omaskerade, in på spelplanen. 

Ingen av de tilltalade greps på platsen. Utan kunde i efterhand identifieras genom övervakningskameror och analyserat bildmaterial. Nio av de tilltalade täckte sina ansikten genom maskering och identifierades genom IT-teknik.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com