7 juli 2017

Allt fler tåg försenade i vår

Lyssna: "Vi kommer att ha med oss detta i höst"

Tågförseningarna i Skåne ökade markant under våren. Värst var situationen i Hässleholm, där vart femte tåg i maj och juni, var försenat.

Orsaken är det omfattande spårbytet norr mellan Hässleholm och Alvesta. Men det har påverkat tågen i hela Skåne. Även i Malmö och Helsingborg sjönk punktligheten i maj.

– Vi bytte spår på ena spåret och körde enkelspårstrafik på det andra, säger Kenneth Fridolin, chef på trafiklinjesområde syd på Trafikverket.

Ett av fem tåg är försenat. Är det rimligt?

– Absolut inte, vi brukar ju ligga på att nio tåg av tio ska gå i tid och vi vill komma ännu högre. Vi har diskuterat spårbytet och det blev inte riktigt så som vi planerat. Vi kommer att ha med oss detta i höst då vi har ganska stora arbeten som ska genomföras framförallt nattetid, och då behöver vi tänka igenom hur vi kan förbättra detta, säger Kenneth Fridolin.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com