28 juni 2017

Helsingborg är årets miljökommun

Helsingborg är Sveriges bästa miljökommun enligt tidningen Aktuell Hållbarhets årliga rankning.

Detta är andra gången staden tar hem förstaplatsen sedan mätningen startade 2009.

– Helsingborg är den första kommunen i Sverige som har ett livskvalitetsprogram där vi knutit ihop miljö och folkhälsa. Det här arbetet är ett bevis på den politiska enighet om ett hållbart miljö- och klimatarbete som finns i Helsingborg, säger Lars Thunberg, (KD) kommunalråd och ordförande i beredningen för livskvalitet.

– Jag är mycket stolt över att Helsingborg än en gång blivit utsedd till Sveriges bästa miljökommun. Vi har under flera år prioriterat miljöarbetet och det är roligt att detta uppmärksammas. Vi arbetar aktivt för att bidra till en hållbar stadsutveckling, vilket är viktigt för en stad som växer mycket, fortsätter Peter Danielsson, (M), kommunstyrelsens ordförande.

Det strategiska miljö- och klimatarbetet genomsyrar stadens förvaltningar och bolag. Förutom livskvalitetsprogrammet ligger Helsingborgs stad i framkant när det gäller miljövänliga tjänsteresor, ställa och följa upp miljökrav i upphandlingar, fossilfri energi och naturvård.

– Ett av stadens mål är att vara ledande inom miljö- och klimatfrågor. Det här priset är ett kvitto på att vårt långsiktiga miljöarbete ger resultat. Vi har sedan 2009, när vi fick priset första gången, legat högt i rankningen, säger Anders Lundström, (KD) ordförande i miljönämnden.

Priset delas ut av Aktuell Hållbarhet måndag den 3 juli i Almedalen och tas emot av Anders Lundström.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com