16 juni 2017

Danska pendlarvanor i vägen för fast förbindelse till Helsingborg

Lyssna: Johan Wessman: Regeringen har blivit mindre miljöintresserade

Tåg, bil eller både och – det var knäckfrågan när en fast förbindelse mellan Helsingborg och Helsingör diskuterade på danska motsvarigheten till Almedalen, Folkemødet.

Representanter från både Danmark och Sverige vill att en fast förbindelse mellan Helsingborg och Helsingör blir verklighet så snabbt som möjligt.

Huruvida förbindelsen ska innebära tågtrafik eller inte splittrar de båda.

Regionstyrelsens ordförande Henrik Fritzon (S) tycker att en framtida fast förbindelse mellan Helsingborg och Helsingör måste ha kapacitet för både tåg- och vägtrafik.

Men den danska transportministern, Ole Birk Olesen från Liberal Alliance, menar att man inte ska lägga miljoner på järnvägar. De flesta danska resenärerna kör bil och det har skapat problem på vägarna, som nu är överbelastade.

– Transportministern tillade också att det kommer kosta väldigt mycket att rusta upp kustbanan mellan Helsingör och Köpenhamn – och det är han inte så intresserad av, säger Öresundsinstitutets vd Johan Wessman.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com