24 april 2017

Helsingborgare: Dunkers lär oss om hur vi är

Sama Koder och Aeshoh Aldrubi.

Lyssna: Sama Koder: "Det var faktiskt spännande på Dunkers"

15 år har gått sedan Dunkers invigdes av kronprinsessan Victoria. Helsingborgarna Sama Koder och Aeshoh Aldrubi gillar kulturhuset, men har mest varit där med skolan.

På torsdag fyller Dunkers kulturhus 15 år, och det har hänt en hel del sedan invigningen med kronprinsessan Victoria på plats den 27 april 2002.

Innehållet, inriktningen och ambitionerna har ändrats genom åren och chefer har kommit och gått. Och sedan i höstas är kulturhuset utan ordinarie verksamhetschef, sedan Olof Lindqvist fick sparken efter bara ett år på jobbet.

Men vad tycker helsingborgarna om Dunkers, och brukar de gå dit?

Lillian Arvidsson är inte på Dunkers särskilt ofta.

– Jag har varit där och druckit kaffe.

Sama Koder och Aeshoh Aldrubi gillar Dunkers kulturhus. De har mest varit där genom skolan.

– Jag var där förra året, i nian. Vi skulle kolla på olika bilder som konstnärer ritat och vi skulle tolka bilderna, och skriva vad vi ser i dem. Det var faktiskt spännande, jag tycker om såna saker på Dunkers.

Aeshoh Aldrubi tycker att Dunkers är en viktig del i Helsingborgs identitet.

– Helsingborg är känt för det, alla vet var det ligger.

– Det handlar om själva staden, om hur Sverige och om hur folket är här. Man lär sig av sakerna man kollar på på Dunkers, säger Sama Koder.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com