31 mars 2017

TFF slår i underläge - stor laddning inför Skånederbyt

Anfallaren Salif Camara Jönsson och tränaren Patrik Winqvist.

Lyssna: Salif Camara: "Alla önskar att få en sådan match"

Under lördagen sparkar superettan igång med Skånederbyt mellan Helsingborg och Trelleborg på nyrenoverade Olympia. Trelleborgs anfallsstjärna Salif Camara Jönsson känner stor glädje inför mötet.
– Klart att det ska bli inspirerande, säger 33-åringen.

Helsingborg och Trelleborg sparkar igång superettan under lördagen. Över 12 000 biljetter är sålda till första matchen på nyrenoverade Olympia och Trelleborgs anfallsstjärna Salif Camara Jönsson är laddad att springa ut inför storpubliken i Helsingborg.

– Klart att det ska bli inspirerande. Alla önskar att få en sådan match. Det är invigning och det kommer komma mycket folk så vi hoppas att det blir mycket mål och att vi gör fler än vad de gör.

Vad blir det viktigaste för er mot Helsingborg? De får ju ändå rankas som stora favoriter?

– Absolut, de är favoriter och har mest press på sig. Det viktiga är att vi håller tätt så länge som möjligt och att vi inte åker på något skitmål tidigt i matchen. Sedan har vi vårt anfallsspel och vi gör mål i de flesta matcherna. Jag tror att defensiven är viktig till att börja med och så kan vi bygga därifrån. Gör vi kan det bli väldigt bra.

Precis som Salif Camara Jönsson ser även Trelleborgs tränare Patrick Winqvist fram emot mötet med Helsingborg och han anser att hans mannar inte kan få en bättre premiärmatch. 

– Det är bästa möjliga starten som vi kan få. En tuff match med en härlig inramning och vi får starta superettan på ett sätt som många hade önskat.

Ni får inviga nyrenoverade Olympia också. Kanske lite extra häftigt?

– Frågan är om det är vi som inviger den. Vi kan börja med att göra lite mål däruppe så kan vi sätta den standarden i stället så har de något att prata om.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com