26 december 2016

Tåg inställda på grund av ovädret

Öresundståg.

Idag väntas ett kraftigt oväder med stormvindar att komma in över Skåne och hela Södra Sverige och SMHI har utfärdat en klass 2 varning.

Det är ett lågtryck med vindstyrkor på uppemot 29 meter per sekund, med regn och blötsnö som kan komma att ställa till det rejält

På grund av det här har man redan nu fattat beslutet att ställa in tågtrafiken på många banor från klockan 22.00 ikväll till klockan 15:00 imorgon

Bland annat mellan Helsingborg - Hässleholm via Åstorp, Helsingborg - Malmö via Teckomatorp, Malmö - Ystad - Simrishamn och mellan Kristianstad - Karlskrona

Men alla resenärer uppmanas att söka sin specifika resa och ta reda på information via Skånetrafiken - då det sista tågets avgångstid på respektive bana kan vara innan 22:00.

Det heller går ingen ersättningstrafik på grund av klass 2-varningen, förrän man sätter in timmestrafiken med bussar från 07:00 på tisdagsmorgonen förutsatt att vädervarningen är hävd.

Och resenärer mot Köpenhamn rekommenderas att åka i mycket god tid då Öresundsbron kan stängas för trafik med kort varsel under klass 2-varningen.

Förseningar förväntas också drabba stads- och regionbusstrafiken.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com