18 september 2016

En man greps misstänkt för brand i bil med gastuber

I natt brann det på Östra Boulevarden i Kristianstad.

Lyssna: Polisen: Han har brandskador på sig

Under natten har räddningstjänsten fått rycka ut till ett femtontal bränder i Malmö. De flesta av dessa i stadsdelen Seved. Bilar har också brunnit i både Helsingborg och Simrishamn. Polisen har kunnat gripa en man med misstänkt koppling till bränderna.

I stadsdelen Sofielund fick ett flerfamiljshus utrymmas efter att någon tänt eld på en bil som var lastad med gastuber. Räddningstjänsten lyckades flytta bilen till ett skolområde som direkt spärrades av. Man lyckades så småningom kyla ned bilen innan någon utav gastuberna exploderade.

En man i 20-årsåldern kunde senare gripas och är nu initialt misstänkt för att ha satt eld på bilen som var lastad med gastuberna. Den misstänkte mannen hade uppsökt sjukhus för brandskador och i samband med det kunde han gripas.

– Han grips inte på sjukhuset utan på en annan plats men han har brandskador på sig,

I samtal mellan den misstänkte mannen och polisen ska misstankarna mot honom ha stärkts. Polisen kommer under dagen att hålla förhör med den misstänkte mannen för att undersöka om han kan ha kopplingar till någon av de andra bränderna som inträffade under natten i Malmö.

Bilbränder har också rapporterats från Helsingborg där två bilar under natten brunnit. I Simrishamn brann en bil runt klockan två i natt vilken även skadade en bil som stod parkerad intill.
Polisen kan dock inte se några direkta samband mellan bränderna i Malmö och de i Helsingborg och Simrishamn.

– Det är snarare ett fenomen som har uppstått. Men att de specifikt har med varandra att göra har jag svårt att tro, säger Kim Hild som är pressinformatör hos polisen.

Polisen kommer under dagen att undersöka ifall nattens bränder i Malmö har ett samband, något som polisen säger sig utgå från att de har.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com