14 juli 2016

Barnmorska: "Vi vill inte ha mer betalt"

Lyssna: Barnmorska: "Vi tycker inte att det är en bra lösning"

De uppsagda barnmorskorna i Helsingborg säger nej till regionens bud. Barnmorskan Sofia Claudén vill istället ha en varaktig arbetstidsmodell för att kunna få arbetsro. 

För två veckor sedan sade ett fyrtiotal barnmorskor i Helsingborg upp sig, i protest mot hög arbetsbelastning och för lite återhämtning. Regionen erbjöd då högre lön i stället för arbetstidsförkortning. 

Sofia Claudén är barnmorska i Helsingborg. 

– Vi vill ha en varaktig modell så att vi kan få bra arbetsro. Regionens bud skulle vara ett projekt under ett års tid. Det skulle innebära att för varje arbetad natt får du motsvarande höjd timlön 1,5 timme. Meningen var sedan ska du använda de pengarna till att gå ned i motsvarande tid. Det är ingen bra lösning, säger Sofia Claudén.

Sofia Claudén är också orolig att personalbrist ska leda till att det ej kommer att gå att gå ned i tid.

– Vi vill inte ha mer betalt för att sedan kunna gå ned i tid. Risken är att om det inte finns tillräckligt med personal så får vi inte gå ned, säger hon.


...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com