6 juni 2016

Kungligt nationaldagsfirande på Sofiero

Annika Malmgren är redo för kungligt besök på Sofiero

Lyssna: - Det var ju hans farfars mest älskade plats

150-årsjubilerande Sofiero får besök av kungaparet idag och när de har lämnat Sofiero tar Cirkus Cirkör och Helsingborgs Symfoniorkester över.


- Det ska bli en riktigt härlig folkfest på Sofiero, säger verksamhetschefen Annika Malmgren. Att vi flyttat nationaldagsfirandet till Sofiero för i år beror på 150-årsjubiléet och då ska det ju vara extra festligt.

Kungaparet kommer vid tiotiden och stannar sedan till halv två då de åker tillbaka till Stockholm för fortsatt firande på Skansen. Under besöket ska de se den nya utställningen om kungliga konstnärer, kungen ska ta första spadtaget till Sofias bro över ravinen, de ska inviga en jubileumsträdgård och hinna äta lunch.

- Jag hoppas att kungen tycker det är roligt att komma hit, det var ju hans farfars mest älskade plats och hela Sofiero är ju skapat av hans släkt, säger Annika Malmgren.

Efter kungaparets besök blir det traditionellt nationaldagsfirande med barnaktiviteter, Helsingborgs Symfoniorkester och Cirkus Cirkör.

Att det skulle komma för mycket besökare tror inte Annika Malmgren.

- Vi har aldrig haft så fullt att vi behövt stänga, men så klart ska vi hålla koll för det måste ju vara trivsamt att vara här, säger hon.


...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com