10 mars 2016

Falsk förbudsskylt mot tiggare utanför Ica-butik

Foto: Fredrik Sandberg/TT.

Lyssna: "Budskap som vi inte står för och som bryter mot lagen"

En falsk förbudsskylt utanför entrén till en Icabutik i Helsingborg har väckt frågor och upprördhet hos både butikspersonal och kunder.

- Vi tog ner skylten direkt, när vi fick kännedom om den, säger butikschefen Stefan Johansson.

Det var på onsdagskvällen som butikschefen Stefan Johansson i Påarp kontaktades av en kund som tidigare på kvällen sett en förbudsskylt uppsatt på väggen utanför Icabutikens entré. Skylten visade en överkryssad symbol av en tiggare.

- Man blir ju så klart både arg, ledsen och orolig över att någon tar sig frihet att sätta upp ett budskap utanför vår butik, ett budskap som vi inte står för.

Som dessutom bryter mot lagen, säger Stefan Johansson till P4 Malmöhus.

Skylten, i form av ett upptryckt klistermärke, togs genast bort av personalen. Det är ännu oklart om fler butiker drabbats av samma sak. För Stefan Johansson finns oron kvar över det inträffade.

- Man är ju orolig för att man som person och företagare kan råka illa ut i media, att man ska framstå som något man inte är. Så vi ser allvarligt på det här.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com