1 september 2015

Gemensam kurs för Helsingborg och Helsingör

HELSINGBORG. Helsingborg och Helsingör har tagit fram en gemensam planstrategi för den sundsövergripande regionen. En gemensam kurs ska få städerna att blomstra.

Bo, resa och besöka är strategins övergripande teman, skriver de båda städerna i ett pressmeddelande, med anledning av Helsingør i går antog planen, drygt en vecka efter att Helsingborgspolitikerna sagt ja till den. 

Den gemensamma strategin är långsiktig och ska rikta in sig på de områden som redan är utmärkande för de båda städerna.

Medborgare i vår region måste ha bästa möjliga förutsättningar i det dagliga livet; bra boende, arbete och utbildningsmöjlighet och bra möjligheter att röra sig inom regionen. Utöver det ligger fokus på besökare och turister, ett område som redan skapar mycket tillväxt i regionen”, säger Benedikte Kiær, borgmästare i Helsingør Kommune, i pressmeddelandet.

Tanken med den nya strategin, som antas av Helsingborgs fullmäktige i dag  är att Helsingborg och Helsingör ska komplettera varandras utbud snarare än konkurrera med varandra. (NFÖ)

...
Källa: Nytt från Öresund

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com