30 augusti 2015

Polisen förbereder inför Skånederby

Lyssna: " Vi ska få detta till ett säkert och tryggt evenemang"

Söndag kväll är det Skånederby i fotboll när Malmö FF möter Helsingborgs IF på Olympiastadion i Helsingborg. För polisen är det lika med en högriskmatch.

– Derby är alltid lite mer anspänning, då kommer känslorna fram och det har vi erfarenhet av sedan tidigare. Det vi koncentrerar oss mest på är våra eventpoliser, de som går med i marscherna och skapar den här relationen med supportrarna, säger polisens kommenderingschef Tommy Sverngard.

Efter vinsten mot Celtic i kvalet till Champions League har Malmö FF fått mycket uppmärksamhet i den svenska fotbollsvärlden.Nu är det dags för en annan viktig match för den svenska fotbollen - det är allsvenskan och derby mot Helsingborgs IF på Olympiastadion i Helsingborg.

Det är mycket prestige och känslor hos båda lagen, och lika mycket som man räknar med en fullsatt arena så räknar polisen med att det kan bli stökigt både före, under och efter en sån här match.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com