19 december 2014

S och V i Helsingborg vill ge utökat försörjningsstöd för barnfamiljer vid särskilda högtider

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet i Helsingborg har idag lämnat in en motion om utökat försörjningsstöd för barnfamiljer vid särskilda högtider. För barnfamiljer som är beroende av försörjningsstöd blir exempelvis julen en extra belastning på en redan pressad ekonomi. Det finns idag flera kommuner som har utrymme att ge lite extra pengar till barnfamiljer med försörjningsstöd i samband med särskilda högtider och det betyder mycket för de barn som lever i fattigdom. Helsingborg är en välmående kommun som vi menar borde göra mer för denna utsatta grupp. För oss i Vänsterpartiet och Socialdemokraterna är det av stor vikt att uppmärksamma barn i ekonomiskt utsatta familjer och ge dem möjligheten att ta del av högtidens glädje. Motionärerna Mounir Mansour och Anna Ingers säger:

"- I dagsläget ser vi en tendens att ideella föreningar tar ett allt större ansvar för att stödja barnfamiljer som är beroende av försörjningsstöd. Vi menar att ideella krafter ska ses som ett komplement, men aldrig ersätta kommunens insatser och ansvar."

Vid frågor kontakta Mounir Mansour 0768-70 38 05 eller Anna Ingers 0709-39 93 25

___________________________________________

Beskrivning: Beskrivning: C:\Users\ulpe1002\AppData\Roaming\Microsoft\Signaturer\hbglogo2012.gif
Przemek Malachowski · Politisk sekreterare (s)

STADSLEDNINGSFÖRVALTNINGEN
Rådhuset · Postadress 251 89
Helsingborg
Direkt 042-10 68 95 · Mobil 0768-82 92 01


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com