1 juli 2014

Kronofogden kan beslag ta bilar för obetalda parkeringsböter





1 juli 2014 träder en ny lag i kraft som innebär att skulderna följer bilen. Kronofogden behöver inte längre jaga den registrerade ägaren. Den nya ”lagen om rätt att ta fordon i anspråk för fordringar på vissa skatter och avgifter” innebär att det inte längre spelar någon roll vem som står som ägare. Kronofogden kan ta bilen ändå.



Även parkeringsvakterna får ökade befogenheter genom en ändring i en annan lag. Framöver kommer parkeringsvakterna att få rätt att flytta bilar som har samlat på sig böter på över 5.000 kronor, och förvara bilarna i väntan på att ägarna löser ut sina bilar genom att betala böter och kostnader för bärgning och förvaring.



Hoppas att det juridiska svaret var till hjälp för dig, samt att du är alltid välkommen tillbaka om du behöver mer hjälp.



Har du juridiska frågor som du önskar ett svar på så e-posta din fråga direkt till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor åt dig här.





Källa: Gratis fri juridisk rådgivning. Ställ din fråga till jurist@2b4y.com här


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com