30 augusti 2013

The Tivoli - Ångfärjestationen

Tjena Tjena!

Samuel här, Admin för facebook-sidan "Rädda The Tivoli – Ångfärjestationen" .
Namnet säger allt, Vi vill helt enkelt  att den gamla Ångfärjestationen inte ska rivas och flyttas, utan att den ska stå kvar på EXAKT samma plats som den gör idag! Ångfärjestationen är en stor del av Helsingborgs historia och att flytta den gamla stationen skulle innebära en stor risk för byggnaden. Den kanske går i sönder under rivningsprojektet eller så beslutar politikerna sig att den helt enkelt inte ska byggas upp igen. Det har hänt förut och den kommer hända igen!

Då tänker folket kanske något i stilen med - " ungdomar, Vad vet dem om gamla byggnader. Vad har dem att säga till om ifall vi ska flytta stationen eller inte."
Jo, det ska jag säga dig. Vi ungdomar täcker 30-35 procent av hela Sveriges befolkning. Vi är engagerade och vi vet vad vi står för. Bara för att vi än är unga betyder det inte att vi är korkade.  Vi har just nu 10-15 väldigt engagerade ungdomar som är ute och samlar in underskrifter för att få igenom en folkomröstning som i sin tur ska rädda stationen från att förstöras.

Det sista Helsingborg skulle behöva just nu är ännu en borgar-slum med lägenheter på 6 000-12 000 kronor i månaden.  Ta och lägg pengarna på något vettigt istället, kanske bättre kollektivtrafik, på något som verkligen behövs. Kanske ett "nytt" Knutpunkten, för dagens knutpunkt är ju för jäkla skabbig.

Men kanske även denna namninsamlingen är förgäves. Politikerna kommer ta upp förslaget på gång på gång. Och vi kommer rösta ner det minst lika många gånger. Är det verkligen ett demokratiskt samhälle? När politikerna får vad dem vill i slutändan?

Fotnot: Samtliga politiska partier i kommunfullmäktige har informerats om insändaren och deras genmälen kommer att publiceras här, samt dem har möjlighet att öppet redovisa hur dem har röstat i denna fråga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com