3 juli 2015

Campus Helsingborg i Almedalen

Idag kom jag hem från Almedalen. Lunds universitet arrangerade ett antal intressanta seminarier om allt från diabetes till islamofobi. Vi som var på plats trängde in oss i ett litet hotell och delade rum för att inte spendera onödiga pengar – Almedalen är dyrt att delta i. Flera forskare från Campus Helsingborg deltog också. Tillsammans med samhällsvetenskapliga fakulteten anordnade vi ett seminarium om regional innovation och samhällsvetenskap. Med risk för att vara partisk och med hänsyn taget till att jag endast hann besöka ett litet antal av de 3 300 seminarier som årets Almedalen bjöd på, så var seminariet bäst i klassen. Tre forskare –  Jerker Modysson från Circle på LU, Caroline Wigren-Kristoferson från Ekonomihögskolan och Ola Thufvesson från vår institution för service management – berättade och diskuterade innovationsfrågor ur tre olika perspektiv: hur system skapas och behöver samordnas, hur kreativa platser blir till samt hur enskilda aktörer kan skapa innovationer. Femtio meter därifrån presenterade etnologen (föreståndare vid Centrum för Öresundsstudier och verksam i service management) Fredrik Nilsson kulturhistorika uppskattade inledningsföredrag varje dag i Öresundshuset. Själv ledde jag bland annat ett samtal om städers varumärken och publicerade en debattartikel i samband med Almedalen i Sydsvenskan och HD. Något som också Erika Andersson-Cederholm och Carina Sjöholm från service management gjorde på ett föredömligt sätt.

Nu är Almedalen snart över. Och många blivande studenter väntar nervöst på besked om de kommit in på den utbildning de sökt. Campus Helsingborg är en tom plats i juli men det blir fullt drag så småningom. Ska försöka blogga mer i höst och lägga mindre tid på fragmentariska meddelanden på twitter, facebook och andra sociala medier. Men först blir det en god sommar – som jag önskar alla!

...
Källa: Campus Helsingborg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com