14 september 2019

Fler portade från fotbollsarenor

Mats Karlsson är regionalt ansvarig för strategiskt fotbollsarbete på polisen i region syd.

Lyssna: "Vi jobbar hårdare med de här frågorna"

Ett större antal personer blir portade från fotbollsarenorna i Skåne. För att få bukt med pyroteknik på läktarna anmäler polisen fler personer till åklagaren och det har gett resultat.

– De som får tillträdesförbud till fotbollsarenorna får inte vistas där under en viss tid, säger Mats Karlsson, regionalt ansvarig för strategiskt fotbollsarbete på polisen i region syd.

Polisen i har under en längre tid jobbat med att få personer som tar in pyroteknik av olika slag att bli portade från fotbollsarenorna i bland annat Malmö och Helsingborg.

Polisen har bland annat utökat området som idrottsanläggningarna innefattar för att underlätta för de som visiterar. De har också skickat fler ansökningar till åklagaren om personer som de vill ska få ett förbud att vistas på fotbollsarenor. Under de här året, fram till och med september har 59 ansökningar skickats in. Året innan dess handlade det om två ansökningar.

Just nu har tio personer tillträdesförbud till arenan i Helsingborg. I Malmö handlar det om 16 personer.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com