14 maj 2019

Åklagaren: Söker misstänkte knivmannen på bred front

Poliser på plats utanför judiska församlingen i Helsingborg.

Lyssna: "Vi söker efter honom på bred front"

En man är är misstänkt för mordförsök på en 60-årig kvinna som knivhöggs i morse i centrala Helsingborg.

Knivattacken inträffade vid halv åtta-tiden på tisdagsmorgonen på Nedre Långvinkelsgatan i Helsingborg. Strax före klockan 16 anhölls en man i sin frånvaro.

– Vi söker efter honom på bred front och är väldigt angelägna att kunna verkställa det här beslutet så fort som möjligt för att veta om det är rätt person vi söker efter eller inte, säger Thomas Elofsson, vice chefsåklagare i Helsingborg.

Enligt Thomas Elofsson vidtas ett antal olika utredningsåtgärder, men vilka de är vill han inte gå närmare in på. Polisen är angelägen om att vittnen till knivskärningen hör av sig.

Kvinnan som knivhöggs är aktiv i judiska församlingen. Om attacken mot henne var ett hatbrott, är enligt Thomas Elofsson för tidigt att säga.

– Den omständigheten att hon är medlem i judiska församlingen är någonting som vi känner till. Det är ju en hypotes så klart, som vi också arbetar efter, men om det har något alls med händelsen att göra är alldeles för tidigt att säga.

Kvinnan fick livshotande skador. Församlingen i Helsingborg uppger under tisdagseftermiddagen för P4 Malmöhus att kvinnans tillstånd är stabilt.

Efter händelsen har den judiska församlingen i Malmö kallat in sin kris- och katastrofgrupp.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com