13 september 2018

Ombyggnader och trafik sinkar stadsbussar

Pella Johnsson kör stadsbuss i Helsingborg.

Lyssna: "Kan komma en svordom eller två"

Trångt i trafiken och svårigheter att hålla tidtabellen är vardag för busschaufförer i Helsingborg när det nu byggs på ovanligt många håll i staden.

– Det är trafiken som ställer till det för oss, säger busschauffören Pella Johnsson. Det är mycket bilar i rusningstider blir det stopp. Men jag kan inte göra så mycket, utan kommer när jag kommer.

Inte minst är det ombyggnaden av stadens paradgata genom centrum som gör det svårt för bussar och alla andra som ska ta sig fram. Det är dessutom ett stråk som påverkar de flesta linjerna. Ombyggnaden görs bland annat för den nya spårvägsliknande Helsingborgsexpressen som ska börja rulla i juni nästa år. 

Skånetrafiken, bussbolagen och kommunen planerar tillsammans.

– Vi har ju trepartssamarbete och det blir alltid en påverkan för någon, så det blir en kompromiss, säger Lars Ljungberg som jobbar med trafik och framkomlighet på bussbolaget Nobina.

Pella Johnsson säger att hon kört buss för länge för att låta sig påverkas av situationen och stressade passagerare.

– På morgnarna när passagerarna har tider att passa kan det komma ett och annat ord och en svordom eller två, berättar hon. Det känns inget speciellt, för vi gör ju så gott vi kan med de förutsättningar vi har.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com