30 juli 2018

Tågtrafik igång igen efter problem med solkurvor

Solen ställer till problem för spåren.

Lyssna: Trafikverket:" Det har varit en extremhetta i det här området"

Sedan tidigt i morse rullar tågen igen norr om Helsingborg där solkurvor på järnvägsrälsen stoppade trafiken under delar av söndagen.

Under förra veckan var det flera störningar i tågtrafiken mellan bland annat Helsingborg-Ängelholm på grund av hettans påverkan på rälsen. Under söndagen tilltog spårproblemen och tåg fick delvis ledas om och delvis ersättas av bussar på den aktuella tågsträckan.

- Det har varit extrem hetta i just den här området. Just nu ser det ganska lugnt ut med det beror på väderleken och hur mycket sol som kan ligga på och hetta upp spåren, säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket.

På andra håll i landet är sedan förra veckan flera tågsträckor stängda till följd av risken för solkurvor som enligt Trafikverket är rekordmånga i år. De tågsträckor som berörs är Linköping-Kalmar, Linköping-Västervik och Berga- Oskarshamn. Det finns även risk för att fler tåglinjer kan ställas in.

- Men i Skåne är det just nu lugnt, efter att regn fallit och temperaturen sjunkit något, säger Bengt Olsson.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com