29 juli 2018

Gästarbetare bodde med borrhål som enda ventilation

En av bilderna på boendet från miljöförvaltningens inspektion.

Lyssna: Brister i boende för säsongsanställda

Ett rum med sex bäddar och två borrhål som ventilation. Det fann miljöförvaltningen i Helsingborg på ett boende för säsongsarbetare.

Vid inspektionen upptäcktes stora brister. Två borrade hål i väggen var den enda ventilationen. Torkad avföring noterades på en vägg intill toaletterna.
– De som bor där nu kommer inte att bo kvar särskilt länge, och man ska totalrenovera boendet. Vi kommer att följa upp att det blir så, säger Lena Åkesson på miljöförvaltningen.
 
Det är ovanligt med inspektioner av tillfälliga boenden, visar P4 Malmöhus rundringning. Det är inte tillståndspliktigt att anmäla sådana till kommunen och det är inte alltid miljöförvaltningen känner till tillfälliga boenden. Av de åtta kommuner P4 Malmöhus ringt till har endast Höganäs gjort en planerad tillsyn i år. De hittade inga anmärkningar.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com