1 maj 2018

Polisen misstänker: Knivbeväpnade skulle störa demonstration

Polisen misstänker att personera tänkte störa demonstrationen.

Under dagen har demonstrationståg gått på flera håll i Skåne. I Helsingborg omhändertogs flera personer som polisen misstänker skulle störa ett demonstrationståg.

I Helsingborg ska polisen ha förhindrat en misstänkt störning av en demonstration. Tre personer ska ha omhändertagits och fyra avlägsnats från platsen. 

Personerna ska ha varit beväpnade med pepparsprej, kniv och handske med inbyggt knogjärn, och en anmälan om brott mot vapenlagen har upprättats. Enligt polisen kan ytterligare brottsmisstankar tillkomma.

– Det har varit någon typ av meningsmotståndare som har förmodat att störa den här allmänna sammankomsten, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson på polisregion Syd.

I Malmö ska åtta personer ha omhändertagits enligt efter att de klättrat upp på ett tak på Spångatan och tände bengaler. Enligt polisen ska en mindre brand i en byggnadsställning ha uppstått i samband med detta, vilket räddningstjänsten inte kan bekräfta.

Polisen ska också ha fotodokumenterat ett flertal bengalbränningar, och arbetar nu med att identifiera de personerna.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com