31 juli 2017

Danskt kriminellt gäng vill etablera sig i Skåne

Det danska kriminella gänget Loyal to Familia vill etablera sig i Malmö och Helsingborg. Enligt Malmöpolisen råder ett maktvakuum som kan locka till sig nya kriminella grupper.

Det danska kriminella gänget Loyal to Familia (LTF) har börjat försöka etablera sig i Malmö och Helsingborg, rapporterar Ekstra Bladet.

Malmöpolisens presstalesperson Nils Norling säger att han inte kan dela med sig av detaljerad information eftersom gängkriminaliteten hanteras av polisens underrättelseavdelning, men han bekräftar uppgifterna om att gänget numera även finns på andra sidan sundet.

– Vi känner i allra högsta grad till Loyal to Famila och deras verksamhet i Danmark. Vi vet att de har varit i Malmö och att de försöker etablera sig här, och vi vet också att de är intresserade av att etablera sig i Helsingborg, säger han till TT.

Nils Norling på Malmöpolisen vill inte bedöma hur farligt gänget är.

– Men när man följer danska medier så ser man att de är förhållandevis uppmärksammade, och det ofta sker incidenten där personer som är knutna till den här gruppen finns som huvudaktörer, säger han.

En möjlig orsak till att gäng som LTF dras till Malmö är enligt Nils Norling att det för tillfället råder ett "maktvakuum" i staden.

– I det läget är det ganska naturligt att andra försöker ta kontrollen och makten. Det kan vara ett skäl till att LTF försöker etablera sig här.

...
Källa: Sveriges Radio P4 nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tänk på att du är personligen ansvarig för dina kommentarer som du skriver och lämnar här. Så håll en trevlig och god ton för allas trevnad. Samt tack på förhand för ditt inlägg och din delaktighet här.
Har du frågor kontaktar du oss enklast och snabbast på post@hbgnyheter.com